back to top

Ambipak konferencija 2024: „Ambalaža u svetu koji se menja“ – ključne teme o održivom pakovanju

Pozivamo vas na još jednu Ambipak konferenciju, koja donosi priliku za razmenu novih znanja, sagledavanje prilika i razmenu informacija u procesima proizvodnje primene i odlaganja ambalaže

Konferencija „Ambalaža u svetu koji se menja” održaće se 11. oktobra 2024, u Svečanoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu, u organizaciji stručnog portala Ambipak, i uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije – Udruženja za hemijsku gumarsku i industriju nemetala i Centra za cirkulatnu ekonomiju.



Okupljajući vodeće eksperte i kompanije iz oblasti ambalaže, održivosti i cirkularne ekonomije naša ovogodišnja konferencije će pružiti uvid u najnovije inovacije, trendove i regulative koje oblikuju industriju pakovanja, sa posebnim fokusom na ekološki prihvatljive materijale i odgovorno upravljanje otpadom.

Ambipak konferencija – jedinstven centralni događaj koji okuplja predstavnike svih industrija – prozvođače i korisnike ambalaže. Kotizacije su besplatne.

Ambipak konferencija je zahvaljujući sada već tradicionalnom četvorogodišnjem održavanju, prepoznata kao centralna tačka okupljanja stručnjaka iz industrije ambalaže i pakovanja. Pokrivaće ključne teme poput smanjenja uticaja ambalaže na životnu sredinu, reciklaže, zakonskih promena i uvođenja novih tehnologija za efikasnije pakovanje, ESG principa i karbon otiska, izazova nefinansijskog izvešavanja, upotrebe reciklata u plastičnoj ambalaži i upravljanja ambalažnim otpadom…

Učesnici će imati priliku da učestvuju u panel diskusijama i umrežavanju sa vodećim akterima iz oblasti ambalaže i zaštite životne sredine.

Ooseban akcenat biti stavljen na primenu cirkularne ekonomije u sektoru ambalaže, kao i na usklađivanje sa evropskim direktivama o smanjenju plastičnog otpada.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici međunarodnih kompanija, domaćih privrednika, naučnih institucija i relevantnih vladinih tela.

Ovogodišnju Ambipak konferenciju, kao generalni partner podržava kompanija Smurfit Westrock, premium partner kompanija TOMRA Collection Srbija, a sponzori konferencije su: Ekostar pak, Coca-Cola HBC Srbija, Alijansa za cirkularna pakovanja, Beohemija, Lidl Srbija, prijatelji konferencije su Packsol i Grand kafa.

S obzirom na rastuću važnost održivog razvoja i sve veću pažnju koju potrošači pridaju ekološkim aspektima proizvoda, konferencija „Ambalaža u svetu koji se menja” je ključna prilika za sve učesnike u lancu snabdevanja da se upoznaju sa promenama koje će oblikovati budućnost industrije.

Zahvaljujući podršci Privredne komore Srbije,kotizacije za prisustvo na konferenciji su besplatne. Broj mesta je ograničen, a registracija je otvorena na našem sajtu.

Molim vas da vaše orijave popunite najkasnije zaključno sa 7. oktbrom. Očekujemo da će Ambipak konfernecije, kao i do sada, privući veliki broj učesnika iz naše zemlje i regiona.

Više informacija

Za dodatne informacije i prijavu, posetite stranicu Konferencija 2024

Pogledajte kako je bilo prošle godine – Ambipak konferencija 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here