back to top
Wednesday, Decembar 4, 2024

TOP TEMA

E- trgovina: Dizajn pakovanja utiče na odluku o kupovini

Dizajn pakovanja je prvi utisak o proizvodu koji potencijalni kupac dobija kada dođe na stranicu web shopa ili ugleda reklamu Razvoj elektronske trgovine (e-trgovine) posledica...

Kartonska ambalaža za pakovanje hrane – bezbednost i reciklaža

Kartonska ambalaža se izuzetno dugo koristi za pakovanje prehrambenih proizvoda. Papir i karton su obnovljivi i biorazgradivi materijali. Papir i karton se proizvode od celuloznih...

Roboti za pakovanje doprinose automatizaciji procesa proizvodnje

Iako njihova primena zahteva određenu investiciju, roboti za pakovanje proizvoda predstavljaju značajnu korist za kompaniju Brojne promene koje automatizacija poslovnih procesa sa sobom nosi, između...

Mikroplastika, gde se nalazi i kako se zaštiti? – Saveti Udruženja toksikologa Srbije

Kako nastaje mikroplastika i kako dospeva u ljudski organizam, gde se krije opasnost i kako unosenje mikroplastike smanjiti na minimum, objasnjava tekst Udruženja toksikologa...

AMBALAŽA ZA HRANU: Staklena ambalaža – bezbednost, karakterstike, reciklaža

Staklena ambalaža je jedina vrsta ambalaže koja može neograničeno da se koristi bez potrebe da se reciklira Staklo je neorganski materijal koji se koristi za...

Korak po korak do reciklaže sa Jokey Eco konceptom

Potrošači koji poštuju životnu sredinu žele malo ambalaže, a mnogo održivosti. Vlasnici brenda žele stabilna, troškovno povoljna ambalažna rešenja  koja štede resurse. Jokey Eco...

VAŽNO JE ZNATI: Metalna ambalaža za hranu

Metalna ambalaža za hranu najčešće podrazumeva aluminijumske limenke i čelične konzerve. Bezbednost metalne ambalaže za hranu više je uslovljena organskim premazima koji dolaze u...

AMBALAŽA ZA HRANU: Bezbednost, materijali i reciklaža

Ambalaža za hranu, obzirom na potencijalni uticaj na ljudsko zdravlje, zahteva posebnu pažnju i u pogledu izbora materijala i aditiva a potreba za postizanjem...

Savremena termoskupljajuća ambalaža za meso i sireve

Upotrebom devetoslojnih, PVDC free, termoskupljajućih kesa od 45, 75 i 95 mikrona ne samo da produžavate rok upotrebe svežeg mesa i sireva, već pomažete...

INTERVJU, prof. SLAVIŠA SAVIĆ: Dobra ideja je imperativ u dizajnu

Poznati grafički dizajner i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti Slaviša Savić otkriva za Ambipak magazin u kom pravcu idu inovacije u sferi dizajna ambalaža. Inovacije...

Najnoviji članci