Seminar “Ambalažni materijali za kontakt sa hranom – cirkularnost, zdravstvena bezbednost i regulativa” omogućuje upoznavanje sa izazovima bezbednosti pakovanja hrane i pića u nove i reciklirane materijale, upoznavanje i usklađivanje sa važnim propisima EU, ne samo važne za izvoznike hrane i pića već i za domaće tržište u skladu sa zahtevima globalnih kompanija.
Otvorene su prijave za seminar o izazovima pakovanja hrane i pića “Ambalažni materijali za kontakt sa hranom – cirkularnost, zdravstvena bezbednost i regulativa” koji će se održati 9. februara 2024, u Beogradu, hotel Jump Inn.
Ključne teme:
– Upravljanje rizicima ambalaže za hranu i pića i kako ih smanjiti na minimum
– Globalni zahtevi održivog pakovanja: izazovi i rizici po bezbednost ambalaže za hranu i pića
– Novi materijali i trendovi u održivom pakovanju hrane i pića
– Papir i karton – najizazovniji materijal za pakovanje hrane
– Pregled i ažuriranja propisa u EU i nacionalni zahtevi
– Regulativa, preporuke – kako da proizvođači dođu do informacija o tome kako da procene bezbednost svojih proizvoda
– Deklaracija o usaglašenosti (DoC) ambalaže: šta sve mora da sadrži i ko formira DoC
Predavači:
Prof. dr Branka Pilić, Redovni profesor na Katedri za inženjerstvo materijala Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu Univerziteta u Novom Sadu/Suosnivač startapa AcirCpack
Gordana Vraštanović Pavićević, spec. san. hemije, Samostalni stručni saradnik laboratorije Fieldtest d.o.o./ Konsultantkinja za materijale za kontakt sa hranom
Marija Stanković, magistar farmacije-medicinski biohemičar, Odgovorni analitičar u Laboratoriji za predmete opšte upotrebe u okviru Laboratorije za humanu ekologiju i ekotoksikologiju Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd
Za INFORMACIJE o kotizacijama i više detalja o seminaru posetite ovaj link.
Organizator: Ambipak magazin