back to top

Ekostar Pak poziva: Reciklirajte na EXIT festivalu i osvojite nagrade

Sada već tradicionalno, kompanija Ekostar Pak doprinosi podizanju ekološke svesti među posetiocima Exit festivala.

Pod sloganom akcije BE THE RECYCLING SUPERSTAR, i ove godine, svaki posetilac može doprineti da se iskorišćena ambalaža usmeri na reciklažu a uz to će biti i nagrađeni!

Kroz Green EXIT platformu realizovaće se opsežna kampanja prikupljanja ambalaže radi reciklaže u saradnji sa partnerima Ball Packaging Srbija pod programom „Svaka limenka se računa”,  HEINEKEN Srbija, Ekostar Pak, Coca-Cola, Solagro Smart Recycling i TOMRA, a sprovešće se i promocija zero-plastic kozmetike u okviru ekološko-inovativnog projekta INSPIRE.

Obratite pažnju na brendirane mobilne timove sa rančevima koji će sakupljati limenke, PET flašice i plastične čaše – slede nagrade za prikupljenu ambalažu

Ove godine biće proširen mobilni sistem sakupljanja ambalaže uz nagrađivanje tako da obavezno obratite pažnju na brendirane mobilne timove sa rančevima koji će sakupljati limenke, PET flašice i plastične čaše. Promoteri će izdavati vaučere i za 5 dostavljenih praznih ambalaža posetioci će vaučere moći da zamene za nagradu –  gratis pivo Heineken Silver ili Coca-Cola Zero. Pored mobilnih sistema prikupljanja ambalaže, na festivalu će se nalaziti i TOMRA aparati za prikupljanje ambalaže koji će se nalaziti kod Visa Fusion bine i Glavne bine i na kojima će posetioci moći da predaju limenke i PET flašice.

Exit festival – Green Exit

Izdate vaučere za prikupljenu ambalažu moći ćete da zamenite nagradom na jednom od šest zamenskih mesta, i to kod Pachamama bine, Visa Fusion bine, Explosive Stage infused by Old Spice, Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae bine, NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver bine i u blizini Glavne bine.

U sklopu ekološkog segmenta festivala je saradnja sa Recan fondacijom, koja se kroz sve festivale iz EXIT porodice uspešno realizuje godinama unazad, a na ovogodišnjem festivalu kroz projekat „Svaka limenka se računa”. Svi posetioci će i ove godine moći da kreiraju svojevrsno umetničko delo reciklirajući limenke u čuvenoj Pixelati koja će kreativno podsećati publiku na beskonačne mogućnosti recikliranja aluminijuma na State of EXIT zoni, kao i slova „I Love Music“ sa digitalnim brojačem, gde će posetioci moći da odlažu limenke, koja će se nalaziti na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Tvrđavi, kod Sata.

Sav ambalažni otpad koji se sakupi putem ovih aktivnosti će biti preusmeren na reciklažu od strane operatera Ekostar Pak.“ ističu iz organizacije festivala.

Izvor: Ekostar Pak

Fotografije: Ekostar pak/ arhiva